İçeriğe geç
Siyaseten bağımsız sendikacılık · Kuruluş 2002
BASK Konfederasyonu BASK Bağımsız Kamu Görevlileri
Sendikaları Konfederasyonu
Gazi Mustafa Kemal Atatürk
“Ne mutlu Türküm diyene!” Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Konfederasyondan Haberler

Öğretici: Yılda En Az İki Maaş İkramiye İstiyoruz! İkramiye Memurların da Hakkıdır!

Konfederasyondan Haberler 30 Mayıs 2025 · 11:04 500.231 görüntülenme
Öğretici: Yılda En Az İki Maaş İkramiye İstiyoruz! İkramiye Memurların da Hakkıdır!

BASK ve Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ memurlara da ikramiye verilmesi konusunda açıklamada bulundu. ÖĞRETİCİ’ nin açıklamaları şöyledir.

 

Kamu işçilerimiz yılda iki tam dört yarım tediye almaktadırlar. Bugün yayımlanan Resmi Gazetede 6772 sayılı İlave Tediye Kanununun 3 üncü maddesine göre 2025 yılında verilecek ilave tediyenin birinci yarısı 02.06.2025 tarihinde, ikinci yarısı ise 17 Aralık 2025 tarihinde ödenecektir. Kamu işçilerimize hayırlı olsun. Memurların toplu sözleşme kanununda görüşülmesi gereken konular arasında İKRAMİYE yer almasına rağmen bugüne kadar hiç görüşülmemiştir.

 

BASK olarak yıllardır işçilerimizin hak ettiği tediyenin memurlarımız için de verilmesi gerektiğini, toplu sözleşmenin sadece yüzdelik zamdan ibaret olmadığını dile getirmekteyiz. Kamu işçilerinin yılda altı ikramiye aldığı, emeklilerin yılda iki kez bayramlarda ikramiye aldığı dönemde ikramiye almayan tek kesim memurlardır.

 

İKRAMİYE memurların da hakkıdır! Yılda en az 2 maaş tutarı ikramiye istiyoruz...

Yorum

Görüşünüzü yazın

Yorumunuz editör onayından sonra yayımlanır.

Paylaştığınız bilgiler yalnızca yorumun değerlendirilmesi için kullanılır.

E-Bülten

Gündemi ilk siz öğrenin

Konfederasyonumuzun ve bağlı sendikalarımızın açıklamalarını, toplu sözleşme sürecine dair gelişmeleri e-posta kutunuza gönderelim.