İçeriğe geç
Siyaseten bağımsız sendikacılık · Kuruluş 2002
BASK Konfederasyonu BASK Bağımsız Kamu Görevlileri
Sendikaları Konfederasyonu
Gazi Mustafa Kemal Atatürk
“Ne mutlu Türküm diyene!” Gazi Mustafa Kemal Atatürk
BASK Konfederasyonu logosu
Konfederasyondan Haberler

Öğretici: “Ücret Artışları Enflasyonun Gerisinde Kaldı”

Konfederasyondan Haberler 10 Şubat 2026 · 17:20 262 görüntülenme
Öğretici: “Ücret Artışları Enflasyonun Gerisinde Kaldı”

BASK olarak Denizli’de gerçekleştirdiğimiz basın toplantısında, Genel Başkanımız Mehmet Alper ÖĞRETİCİ sendika üyelerimizle bir araya geldi. Öğretici, kamu çalışanları ve emeklilere yapılan ücret artışlarının enflasyonun altında kaldığını belirterek en düşük maaşların insanca yaşam koşullarına uygun seviyeye çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ, Denizli’de konfederasyona bağlı sendikaların üyeleriyle buluştu. BASK ve AES Genel Başkan Yardımcısı Musa ÇINARTAŞ, BASK ve Birlik Yerel Sen İl Başkanı Mustafa Arslan ile Anadolu Eğitim Sen İl Başkanı Özlem ÖZER’in de katıldığı programa basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

Toplantıda konuşan Mehmet Alper ÖĞRETİCİ, kamu çalışanları ve emeklilere verilen ücret artışlarının istisnasız şekilde enflasyonun altında kaldığını belirterek, “Açıklanan artışlar alım gücünü korumuyor, çalışanlar her geçen gün daha da yoksullaşıyor.” dedi.

“En Düşük Maaş İnsanca Yaşam Düzeyinde Olmalı”
Öğretici, en düşük emekli maaşının insanca yaşam koşullarını sağlayacak seviyeye yükseltilmesi gerektiğini ifade ederek, en düşük kamu çalışanı ücretinin ise yoksulluk sınırının üzerinde olmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

Kira Yardımı ve Vergi Eleştirisi
Kira yardımının hâlâ hayata geçirilmemesinin kamu çalışanlarını ciddi şekilde mağdur ettiğini dile getiren Öğretici, “Gelir vergisi uygulaması nedeniyle kaşıkla verilenler kepçeyle geri alınıyor.” ifadesini kullandı. Öğretici, bu nedenle vergi dilimlerinin yeniden düzenlenmesi ve kamu çalışanları için gelir vergisinin yüzde 10’da sabitlenmesi gerektiğini kaydetti.

Program, BASK ve Birlik Yerel Sen İl Başkanı Mustafa Arslan ile Anadolu Eğitim Sen İl Başkanı Özlem Özer’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yorum

Görüşünüzü yazın

Yorumunuz editör onayından sonra yayımlanır.

Paylaştığınız bilgiler yalnızca yorumun değerlendirilmesi için kullanılır.

E-Bülten

Gündemi ilk siz öğrenin

Konfederasyonumuzun ve bağlı sendikalarımızın açıklamalarını, toplu sözleşme sürecine dair gelişmeleri e-posta kutunuza gönderelim.