BASK ve Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ'nin açıklamaları şu şekilde;
Her yıl Ekim ayı sonunda oluşan bir yıllık ortalama Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) artış oranı, bir sonraki yılın Yeniden Değerleme Oranı’nı belirliyor. Açıklanan rakamla birlikte 2027 yılında tüm vergi, harç ve cezaların %27,83 oranında artırılacağı kesinleşti. Diğer yandan, Kasım ayında kira kontratını yenileyecek vatandaşlarımız için artış oranı %31,23 olarak duyuruldu.
Peki, devletin kendi alacaklarını ve vergilerini güncellediği bu yüksek oranlar karşısında sabit gelirlilerin durumu nedir?
Yıllardır değişmeyen senaryo ne yazık ki yine devrede: Memur ve emeklilerine reva görülen artış oranı yalnızca %5 + %4 seviyelerinde kalıyor.
Hayat pahalılığı her geçen gün derinleşirken, temel gider kalemleri kontrolsüz şekilde artarken, sabit gelirlilerin resmi enflasyonun bile çok gerisinde kalan rakamlarla baş başa bırakılması kabul edilemez. Devletin gelir kalemleri enflasyonla tam uyumlu ve hatta fazlasıyla artarken, çalışanların ve emeklilerin alım gücünün erimesine göz yumulamaz.
Bu adaletsizliğin giderilmesi ve toplumsal huzurun sağlanması için çağrımız nettir:Ocak ayının ilk altı ayı için memur ve emeklilerimize, en az yeniden değerleme oranı olan %27,83 seviyesinde gerçekçi bir refah payı verilmesi artık ertelenemez bir zorunluluktur.
Görüşünüzü yazın
Yorumunuz editör onayından sonra yayımlanır.