İçeriğe geç
Siyaseten bağımsız sendikacılık · Kuruluş 2002
BASK Konfederasyonu BASK Bağımsız Kamu Görevlileri
Sendikaları Konfederasyonu
Gazi Mustafa Kemal Atatürk
“Ne mutlu Türküm diyene!” Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Sendikalarımızdan Haberler

Öğretici: Eğitim Fakülteleri Başarı Sıralaması 100 Bine Çıkarılmalıdır!

Sendikalarımızdan Haberler 10 Şubat 2025 · 12:16 558 görüntülenme
Öğretici: Eğitim Fakülteleri Başarı Sıralaması 100 Bine Çıkarılmalıdır!

BASK ve Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ Eğitim Fakültelerinin başarı sıralamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. ÖĞRETİCİ’ nin açıklamaları şu şekilde;

YÖK, Yükseköğretim kontenjanları ile ilgili 2020 yılında bazı programlara ilk defa 'başarı sıralaması şartı' getirildiğini, bazı programlar için de bu sıralamanın güncellendiğini duyurmuştu.

Eczacılık için 100 bin, Diş Hekimliği için 80 bin olan başarı sıralaması Hukuk fakülteleri için de 190 binden, 125 bine yükseltilmişti. Öğretmenlik Programları için ise bu sıralama 300 bin olarak açıklanmıştı.

YÖK son yapılan açıklamada ise Hukuk fakülteleri başarı sıralamalarını tekrar güncelleyerek 100 bine yükseltildiğini duyurmuştu.

Öğretmenlik Programları Başarı Sıralaması Neden Güncellenmiyor?

İyi öğrenciler yetiştirmek istiyorsak, iyi öğretmenler yetiştirmemiz gerektiği şüphesizdir. Öğretmenlik mesleğine hak ettiği önemi verebilmek, daha iyi öğretmen yetiştirebilmek için öğretmenlik programını tercih edecekler için başarı sıralaması 100 bine yükseltilmeli, eğitim fakültesi kontenjanları da azaltılmalıdır.

Öğretmen Liseleri Tekrar Açılmalıdır

Milli ve çağdaş bir eğitim sistemi kurma çalışmaları kapsamında öğretmen yetiştirme sistemi, cumhuriyetimizin ilk yıllarında ele alınmış ve başarılı uygulamalar gerçekleştirilmiştir. Geçmişteki başarılı uygulamaların devamı olan Öğretmen Liseleri, öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarına öğrenci hazırlıyor ve öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği davranışları öğrencilere kazandırıyordu.

2014 yılında Fen, Sosyal Bilimler ve Anadolu Liselerine dönüştürülen Öğretmen Liseleri tekrar açılmalı, öğretmen yetiştirme sistemimiz yeniden ele alınmalıdır.

Yorum

Görüşünüzü yazın

Yorumunuz editör onayından sonra yayımlanır.

Paylaştığınız bilgiler yalnızca yorumun değerlendirilmesi için kullanılır.

E-Bülten

Gündemi ilk siz öğrenin

Konfederasyonumuzun ve bağlı sendikalarımızın açıklamalarını, toplu sözleşme sürecine dair gelişmeleri e-posta kutunuza gönderelim.