TÜM SENDİKALARIMIZIN ÜYELİK FORMLARINI SİTEMİZDEN TEMİN EDEBİLİRİNİZ...
BASK 3'ÜNCÜ OLAĞAN GENEL KURULU

ANA MENÜ

BASINDA BASK

LİNKLER

 
BASK’TAN DEMOKRAT PARTİ’YE ZİYARET
20 - 9 - 2011 / 13:21
BASK’TAN DEMOKRAT PARTİ’YE ZİYARET
 
            BASK Genel Başkanı Resul AKAY Başkanlığındaki BASK Heyeti Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal ZEYBEK’i ziyaret ederek kamu görevlilerinin ekonomik, sosyal ve sendikal sorunları ile yeni anayasa çalışmaları hakkında BASK tarafından hazırlanan dosyayı sundular.
 
            Görüşmede açıklama yapan BASK Genel Başkanı Resul AKAY;
 
Hükümetin 2012 yılı için memurlara yüzde 3+3 oralında zam öngördüğünü ifade ederek sözlerine başlayan BASK Genel Başkanı Resul AKAY; Hükümet yıl içerisinde memura ve emekliye verdiği hiçbir söz tutulmamıştır. İktidara geldiği günlerde “bize üç yıl bize süre tanıyın, üç yıl sonra cebiniz para görecek, refah düzeyiniz yükselecek” diye beyanat veren Hükümet üyeleri bu beyanları unutmuş olacaklar ki; “AKP İktidarı döneminde yüzdelik zamlarla memur ve emeklinin satın alma gücü yok edilmiş, dahası AKP İktidarının 10’uncu bütçesinde de memura öngörülen maaş artışı yüzde 3+3 oranındadır” dedi.
 
BASK’ın yeni Anayasa hakkında beklentilerini de aktaran AKAY; yeni Anayasa çalışmaları esnasında çalışmaların aleni olması ve sosyal tarafların sürece katılmasını sağlayacak kanalların açık tutulması gerekir dedi
 
Tüm dünyanın benimsediği yasa yapma yöntemi ortada iken bu yöntemin terk edilerek anti demokratik yöntemlerle yasa hazırlanmasının kabul edilemeyeceği gibi, Türkiye’nin 2011 yılına yakışmayacaktır diyen AKAY, “Benim sayım fazla, benim dediğim olacak” anlayışından uzak durulmalıdır” dedi.
 
DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI NAMIK KEMAL ZEYBEK;
“BENDE SİZİN ÜYENİZİM”
 
“Atatürk’ün “Bağımsızlık benim karakterimdir” sözüyle başlayalım isterseniz. Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları da bu bilinç içinde. Hem değerli şahsiyetinizi, hem de sizin etrafınızda toplanan arkadaşlarımızı kutluyoruz” diyerek başladığı sözlerini şu şekilde sürdürdü.
 Siz bugüne kadar sorumlu sendikacılık yaptınız. Yani içinde yaşadığımız toplumun değerlerine saygılı ve size bağlı olan üyelerinizin de haklarını koruyucu bir sendikacılık anlayışını bugüne kadar sürdürdünüz. Daha önce yaptığınız görevlerde de aynı tutum içinde olduğunuzun tanığıyız. Ben de bir memur olarak her zaman kendimi sizin bir üyeniz olarak düşündüm. Yine de öyle düşündüğümü ifade etmek istiyorum” Diyen ZEYBEK, 1960’larda emekli ikramiyesi ile ev alınabildiğini şuanda ise bunun pek mümkün olmadığını ifade etti.
 
 

İlgili Başlıklar

3+3 lük zam teklifi BASK'ı kızdırdı.

1 MAYIS’ı Buruk Kutluyoruz…

BASK Genel Başkanı Resul AKAY, toplu sözleşme görüşmelerinden umutsuz…

Yapılan zamlar geri alınmalı...

AKAY; “İsabetli, Ancak Geç Kalmış Bir Soruşturma"

Hısım-Akraba Arasında Yapılacak Toplu Sözleşme Takibe Alınmalı

TOPLU SÖZLEŞME KANUNU ÇIKTI

BAĞIMSIZ EĞİTİM-SEN KURULDU

Toplu Sözleşmeli Sendika Kanunu Tasarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan Geçti.

KADINI ÖTEKİLEŞTİREN ZİHNİYET YIKILMALIDIR”

TOPLU SÖZLEŞMENİN İÇİ BOŞALDI

BASK'ın yeni anayasa önerileri...

TOPLU SÖZLEŞMELİ SENDİKA YASA TASARISI

Büyük dava ve devlet adamını kaybettik...

AKAY; “Zamsız Maaş Anayasaya Aykırı”

Metin YILMAZ; “Gerçek enflasyon % 67”

POSTACILAR ADALETSİZLİĞE KARŞI BİRLEŞTİ

BASK'tan Cumhurbaşkanı GÜL'e Veto Çağrısı

BASK İl Başkanı Yılmaz'dan "Bir Gecede Yasa Çıkaran Meclis Memura Niye Yasal Düzenleme Yapmıyor"

Hatay İl Temsilcisi Metin YILMAZ: "Sendikalar Öksüz Bırakıldı"
 

BÖLGE TOPLANTILARI

SİTE ÜYELİĞİ

Kullanıcı Adı :

Şifre :

 
  Kayıt Ol - Şifremi Unuttum
   

FOTO GALERİ

 

DOSYALAR

mario oyna
COPYRIGHT 2008 - 2009 © bask.org.tr
Her Hakkı Saklıdır. İzinsiz ve Kaynak Gösterilmeden Alıntı Yapılamaz.